woensdag 21 september 2016

Alcatraz Island "The Rock"

De homeless ze zijn met velen hier, echte sukkelaars het went nooit. Daarnaast heb je ook de vele bedelaars met bordjes als 'Why lie I want beer', tja geef je die dan iets?


The Golden Gate Bridge vandaag opnieuw vanop afstand bekeken, gisteren te mistig vandaag geen tijd, gepland voor de terugreis, hopelijk laat het weer het toe.
En opnieuw gebruik gemaakt van de charmante Cable Car. Dat ze oud zijn hebben we ondervonden, panne, een wonder dat ze nog rijden maar het blijft een vernuftig systeem.
Verspreid over de stad vind je overal de Victoriaanse huizen, velen mooi bewaard gebleven en sommige die een likje verf kunnen gebruiken.

Alamo Square Park - The Six Sisters (n Queen Annestijl -1895)

City Hall


Haight Ashbury
Alcatraz Island zoveel meer dan een gevangenis. In 1859 stichtte het leger er een fort om de baai te bewaken. Van 1934 tot 1963 was het eerst een militaire gevangenis en daarna een federale gevangenis voor zware criminelen. Het kende zijn einde om budgettaire redenen maar ook omdat de gevangenis enkel een strafkamp was en niet voorzag in 'rehabilitatie' voor de gevangenen (voor zij die er niet levenslang zaten dan).

Families met kinderen verbleven er samen met de grootste criminelen.

Nu maakt het eiland deel uit van de Golden Gate National Recreation Area met ondermeer een broedplaats voor heel wat vogels.

De meeuwen worden hier niet aanzien als een plaag maar een deel van hun fauna en flora waar ze trots op zijn (maar ja de vogels hebben hier geen plastieken vuilniszakken om kapot te pikken).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten